Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

ΔΗΜΑΡ: ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ 7 ΘΕΣΕΙΣ

Διαβάστε το σχέδιο διακυβέρνησης που παρουσίασε ο Φώτης Κουβέλης σε διακαναλική συνέντευξη τύπου (Vid)

Δηλώσεις Κουβέλη διακαναλική από CDemo83

Το σχέδιο διακυβέρνησης του Φώτη Κουβέλη και της ΔΗΜΑΡ, βασίζεται και εστιάζει σε επτά συγκεκριμένες θέσεις.
Στόχος, είναι ο σχηματισμός μιας προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας. Το σχέδιο της ΔΗΜΑΡ, σύμφωνα με τον Φώτη Κουβέλη, θα το παρουσιάσει στις πολιτικές δυνάμεις της χώρας μετά την διεξαγωγή των εκλογών της 17ης Ιουνίου, έτσι ώστε να υπάρξει άμεσα κυβέρνηση.
"Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην μείνει η χώρα ακυβέρνητη" δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Τα επτά σημεία της πρότασης της ΔΗΜΑΡ είναι τα εξής:
- Κάθαρση στο πολιτικό σύστημα, με αναδρομικό έλεγχο πόθεν έσχες, κατάργηση του νομού περί ευθύνης υπουργών και καθιέρωση απλής αναλογικής.
- Αποδέσμευση από το Μνημόνιο με επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής ως το 2017.
- Παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με αναπτυξιακό πρόγραμμα 30 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
- Αγροτική ανάπτυξη και ανασυγκρότηση της υπαίθρου με άμεση επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες και αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων, καθώς και δικαιότερη κατανομή τους.
- Μετανάστευση και ασφάλεια των πολιτών, με εφαρμογή των νομών για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης.
- Υπεράσπιση και διεύρυνση του κοινωνικού Κράτους με την προώθηση νομοθετικών ρυθμίσεων για δίχτυ προστασίας σε άνεργους και φτωχούς.
- Εξωτερική πολιτική, με την υπογραφή μορατόριουμ με την Τουρκία για τους εξοπλισμούς και επίλυση του θέματος της ονομασίας των Σκοπίων.
Παράλληλα, κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για "κυμαινόμενη θέση απέναντι στο μνημόνιο" και τόνισε ότι με την μονομερή καταγγελία του μνημονίου κάνει "άλμα στο κενό".
Ερωτώμενος για τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι Σαμαράς και Βενιζέλος ψάχνουν έναν "αριστερό Καρατζαφέρη" ο κ. Κουβέλης είπε ότι "τέτοιο χαρακτηρισμοί εξυπηρετούν μία ξεπερασμένη μιζέρια της Αριστεράς". Τέλος, απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας και μετεκλογικής απορρόφησης από το ΠΑΣΟΚ, εκφράζοντας την άποψη ότι η ΔΗΜΑΡ εκφράζει αυθεντικά το χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου