Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

ΟΣΜΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΔ

«Οσμή» τρομοκρατίας στην επίθεση κατά των γραφείων της ΝΔ


Συναγερμός έχει σημάνει στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μετά την επίθεση με καλάσνικοφ που σημειώθηκε στις 03:00 τα ξημερώματα στα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού 340.
Από τα πυρά των δραστών μία σφαίρα «καρφώθηκε» στο γραφείο του πρωθυπουργού κ. Α. Σαμαρά, ενώ μία ακόμα σφαίρα βρέθηκε στην ταράτσα του κτιρίου.
Επίσης συνολικά 9 κάλυκες βρέθηκαν σε νησίδα στον παράδρομο ο της Λ. Συγγρού στον αριθμό 348.
Η αστυνομία εντόπισε ακόμη στο Παλαιό Φάληρο ένα καμένο αυτοκίνητο το οποίο εκτιμάται ότι χρησιμοποίησαν οι δράστες για να διαφύγουν.
Οι αστυνομικοί εξετάζουν μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων που είδαν τους δράστες τη στιγμή της επίθεσης.
Η μία από τις μαρτυρίες αναφέρει ότι...

... ο ένας πυροβολούσε κατά ριπάς με το καλάσνικοφ και ο άλλος μάζευε τους κάλυκες. Δηλαδή οι 9 κάλυκες που εντοπίστηκαν δεν σημαίνει ότι έριξαν 9 φορές, αλλά εκτιμάται ότι γάζωσαν το κτίριο από απόσταση 100 μέτρων.
Η δεύτερη αναφέρει ότι τους είδαν την ώρα που έκαιγαν  το αυτοκίνητο στο Παλαιό Φάληρο. Το ΙΧ είχε κλαπεί από τη Μεταμόρφωση στις 12 Ιανουαρίου 2013. Σύμφωνα με μς τους μάρτυρες, οι δράστες είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και περίμεναν μέχρι το αμάξι να «αρπάξει» καλά και μετά αποχώρησαν.
Η αστυνομία εξετάζει υλικό από τις κάμερες, ενώ όσο περνάει η ώρα επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα.
Στο παρελθόν όπλα καλάσνικοφ είχε χρησιμοποιήσει ο «Επαναστατικός Αγώνας» ο οποίος έχει εξαρθρωθεί σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τέτοιου τύπου όπλα χρησιμοποιούσε και η Σέχτα Επαναστατών η οποία όμως έχει να χτυπήσει εδώ και 2,5 χρόνια.
Η αστυνομικές έρευνες εστιάζονται τώρα στη βαλλιστική εξέταση. Εκτίμηση της αστυνομίας είναι ότι οι δράστες έριχναν προς το κτίριο γενικά και όχι συγκεκριμένα προς το γραφείο του Α. Σαμαρά καθώς δεν είναι δυνατό να στοχεύσεις από τέτοια απόσταση.
Η αστυνομία θεωρεί επίσης ότι υπήρξε και ομάδα υποστήριξης των δύο δραστών, ενώ εικάζεται ότι πρόκειται για νέα οργάνωση στην οποία ωστόσο συμμετέχουν και υπολείμματα μελών από άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις όπως ασύλληπτα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς



newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου