Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΗΣΑΥΡΟ!

Συνεχίζονται, μετά απο 11 μήνες, οι ανασκαφές για την ανακάλυψη του θησυαρού του Αλή Πασά, στους Αγίους Θεοδώρους Καλαμπάκας από τον 65χρονο Ελληνοαυστραλό Βαγγέλη Δήμα.

Οι εργασίες υπολογίζεται οτι θα διαρκέσουν 10 ημέρες αφού ο επίδοξος χρυσοθήρας υποστηρίζει ότι έχει μελετήσει τόσο καλά την περιοχή και την ιστορία και είναι πεπεισμένος ότι σε συγκεκριμένη τοποθεσία μεταξύ ...
...
Αγίων Θεοδώρων και Σπηλαίου Θεόπετρας βρίσκονται δεκάδες σεντούκια γεμάτα με χρυσάφι, σε δωμάτια χτισμένα σε βάθος μεγαλύτερο των 20 μέτρων κάτω από το έδαφος.
Ο Βαγ. Δήμας ισχυρίζεται ότι ο Αλή Πασάς επέλεξε τον συγκεκριμένο τόπο για να κρύψει τον θησαυρό του καθώς το διπλανό χωριό η Βασιλική ήταν μέρος καταγωγής της αγαπημένης του συζύγου, της κυρα-Βασιλικής (εξ ου και το όνομα). Μάλιστα, τον έκρυψε σε ειδικά δωμάτια που χτίστηκαν κάτω από τη γη με λογική μυστικού θησαυροφυλακίου. Από την ίδια περιοχή, δε, διάβαιναν και τα καραβάνια με τους φόρους από τη Θεσσαλία που προορίζονταν για τα Γιάννενα. Δηλώνει, μάλιστα, πως αφού τον βρει, θα τον προσκομίσει στην Τράπεζα της Ελλάδας, αφού, όπως λέει, ο αμύθητης αξίας θησαυρός, που κατά πάσα πιθανότητα χρονολογείται από την εποχή της τουρκοκρατίας, μπορεί να «γλιτώσει» οικονομικά τη χώρα.

Την τελευταία φορά, πάντως, τον περασμένο Οκτώβριο, το γεωτρύπανο έφερε στην επιφάνεια πολυ νερό αντί του θησαυρού του Αλή Πασά ...σπέρνοντας χαμόγελα στους αγρότες της περιοχής!
e-enimerosi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου