Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΚΕΡΚΥΡΑ:Η ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ ΚΑΙ Η...

…Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Ροντίδη!

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΙΣ  6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟΝ ΟΡΦΕΑ
Σε ένα πολύ απαιτητικό  κοινό όπως είναι το Κερκυραικό ,
η  Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Ροντίδη και η Παιδική Σκηνή Ροντίδη παρουσιάζουν το θεατρικό έργο Η ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ του Charles Perrault,  με επαγγελματικό θίασο που αποτελείται από απόφοιτους και τελειόφοιτους της Σχολής.
Πραγματοποιήθηκαν παραστάσεις καθ' όλη την διάρκεια της χειμερινής σαιζόν σε πόλεις της Θράκης, της Ανατολικής - Κεντρικής - Δυτικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας.

Ο θίασος αποτελείται από τους: Μάριο Ζαρδαβά, Στεφανία Μυλωνίδου, Σοφία Πελαγίδου, Σωτηρία Σακαλάκη, Αγγελική Περγαμινού, Λαμπρινή Θάνου, Λάμπρο Σταυρινόπουλο.
Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Ροντίδη,η σκηνογραφία του Βάσου Καδίτη, τα κοστούμια της Ελένης Δημοπούλου, οι χορογραφίες της Κατερίνας Αντωνιάδου, η μουσική επιμέλεια του Άκη Γεροντάκη και οι στίχοι του Γιώργου Ροντίδη.

Η πιο πάνω παράσταση απευθύνεται σε μικρούς φίλους και φίλες και όχι μόνο…

Σίγουρα είναι μια από τις πιο σπουδαίες θεατρικές  ποιοτικές εκδηλώσεις που έχουν γίνει ποτέ στην Κέρκυρα τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια και αυτό το επιβεβαιώνει μια από τις μεγαλύτερες σχολές Θεάτρου στην Ελλάδα όπως είναι η   Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Ροντίδη και η Παιδική Σκηνή Ροντίδη

Το σίγουρο είναι πως οι μικροί μας φίλοι το Σάββατο 13 Απριλίου  στις 18 .00 το απόγευμα στο κινηματοθέατρο ΟΡΦΕΑΣ  Θα έχουν την ευκαιρία να απολαύουν μια μοναδική παράσταση, ταξιδεύοντας στον κόσμο του παραμυθιού,  σε μια κατάμεστη αίθουσα  που  θα πνιγεί  από χαρά ,χαρά που σήμερα είναι δυσεύρετη στις  μέρες μας…..


Ποια είναι η Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Ροντίδη και η Παιδική Σκηνή Ροντίδη ....


Διανύοντας το 20ο έτος στην Ανώτερη Εκπαίδευση, η Σχολή σε έναν πλήρως ανακαινισμένο χώρο 300τ.μ στο ιστορικό κέντρο της πόλης , Αριστοτέλους 23, συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της στον χώρο του θεάτρου και των παραστατικών τεχνών. Την πορεία της επισφραγίζουν οι εδώ και 17 χρόνια αριστεύσαντες στις εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού, απόφοιτοι της με την συνεχόμενη παρουσία τους στα καλλιτεχνικά δρώμενα της χώρας και του εξωτερικού.
Το πρόγραμμα της υποκριτικής, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα 17 μαθήματα προσφέρουν στους σπουδαστές της πλήρη και ολοκληρωμένη θεατρική επαφή, με όλα τα είδη και τις τάσεις του θεάτρου από την γέννηση του μέχρι σήμερα. Η σχολή συνεργάζεται με 16 αποδεδειγμένα έμπειρους και καταξιωμένους καθηγητές στην ειδικότητα τους.
Η φοίτηση είναι τριετής με καθημερινή παρακολούθηση 7 ωρών την ημέρα.
Τα μαθήματα που διδάσκονται στην σχολή είναι: Υποκριτική,Αυτοσχεδιασμός, Θεατρικός Αυτοσχεδιασμός, Ορθοφωνία, Αγωγή του Λόγου, Χορός-Θεατρική Κινησιολογία, Μουσική-Θεατρικό Τραγούδι, Δραματολογία,
Ι
στορία Θεάτρου, Ιστορία Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, Ιστορία και Πρακτική

Κινηματογράφου, Σκηνογραφία και Ενδυματολογία, Διασκευή Προσώπου, Ξιφασκία,Commedia dell'arte, Ραδιόφωνο,Μουσική Επιμέλεια 
Οι σπουδαστές της έχουν η δυνατότητα από το πρώτο έτος φοίτησης να συμμετέχουν σε παραστάσεις παιδικού θεάτρου αλλά και έργων κλασικού ρεπερτορίου ενώ τριτοετείς και απόφοιτοι συμμετέχουν σε θιάσους που κάνουν περιοδεία σε ολόκληρη την Ελλάδα. 
Η σχολή επίσης παρέχει Δίπλωμα Ανώτερης Εκπαίδευσης, Αναβολή Στράτευσης, Δυνατότητα εισαγωγής στα τμήματα Θεατρολογίας και Κινηματογράφου των Α.Ε.Ι,Σπουδαστική ταυτότητα για δωρεάν παρακολουθήσεις Θεατρικών έργων.
Παράλληλα με την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης λειτουργεί κάθε Σάββατο Εφηβικό και Παιδικό τμήμα από τις 10π.μ έως τις 3μ.μ όπου διδάσκονται Υποκριτική, Αυτοσχεδιασμός, Θεατρικός Αυτοσχεδιασμός,Ορθός
Λόγος, Μουσική-Τραγούδι,Κίνηση-Χορός, Θεατρικό Μακιγιάζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου