Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

ΣΕ ΚΛΟΙΟ ΧΙΟΝΙΑ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ...


…κατακόρυφη η πτώση της θερμοκρασίας


Αθήνα
Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις στα ορεινά σχεδόν όλης της χώρας συνθέτουν το σκηνικό του καιρού. Νυφάδες χιονιού έκαναν ήδη την εμφάνισή τους στα βόρεια προάστια της Αττικής. Η θερμοκρασία στο Λεκανοπέδιο δεν θα ξεπεράσει τους 9 βαθμούς, ενώ περαιτέρω πτώση αναμένεται ...
...αύριο, Δευτέρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και τοπικά θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. 
Ειδικότερα, την Κυριακή στην Αττική αναμένονται νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, με πιθανότητα για βροχή ή χιονόνερο και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 9 βαθμούς Κελσίου.

Στη βόρεια Ελλάδα, η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από -8 έως 6 βαθμούς, στη δυτική από -2 έως 11, στην κεντρική από -2 έως 7, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 11 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη από το πρωί επικρατεί ηλιοφάνεια και πολύ κρύο, με τους ανέμους στο Θερμαϊκό να πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί.

Η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε τμήμα της βόρειας Ελλάδας είναι επιβεβλημένη.

Έτσι, με αντιολισθητικές αλυσίδες θα πρέπει να είναι εξοπλισμένοι όσοι επιλέξουν να κινηθούν προς Καστοριά και Φλώρινα. Η χρήση τους είναι απαραίτητη στα τμήματα της επαρχιακής οδού Καστοριάς-Φλώρινας μέσω Βιτσίου από το 22ο χλμ. έως και το 28ο χλμ. και στο Καστοριάς- Ιωαννίνων, μέσω Νεστορίου από το 25ο χλμ. έως και το 50ο χλμ.

Αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται και στα τμήματα της επαρχιακής οδού Φλώρινας-Καστοριάς μέσω Βιτσίου, από το 18ο χλμ. έως και το 30ο χλμ., αλλά και σε τμήμα της εθνικής οδού Φλώρινας -Καστοριάς μέσω Βίγλας, από το 15ο χλμ. έως και το 25ο χλμ.

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη στην επαρχιακή οδό Νέας Σάντας- Κέχρου, που αποτελεί και τη μοναδική διαδρομή που μπορεί να ακολουθήσει όποιος επιθυμεί να επισκεφθεί το βουνό Κέχρος στη Ροδόπη.

Τη Δευτέρα αναμένεται περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα. Στην Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με χιόνι ή χιονόνερο στα βόρεια, ενώ στα νότια θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιόνι στα ορεινά.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Παγετός, τοπικά ισχυρός, θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου