Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ....

 ...Γενοκτονία των Αρμενίων.
Η Γερουσία της Γαλλίας ενέκρινε το νομοσχέδιο ποινικοποίησης της άρνησης της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Διαβάστε πως αντέδρασε η Τουρκία
Η γαλλική Γερουσία ενέκρινε το νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την άρνηση τηςΓενοκτονίας των Αρμενίων, ένα θέμα που έχει οδηγήσει σε ένταση τις σχέσεις των Παρισίων με την Άγκυρα.
Η Γερουσία ενέκρινε με 127 ψήφους υπέρ, έναντι 86 κατά, το νομοσχέδιο που ήδη είχε εγκρίνει στις 22 Δεκεμβρίου η Εθνοσυνέλευση. Με την έγκριση του κειμένου ως έχει...
...χωρίς τροποποιήσεις, από τη Γερουσία, το νομοσχέδιο αποκτά τελεσίδικα ισχύ νόμου.
Το κείμενο του νομοσχεδίου θα διαβιβασθεί πλέον στον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος αναμένεται να το υπογράψει πριν τη διακοπή των συνεδριάσεων του Κοινοβουλίου στα τέλη Φεβρουαρίου, ενόψει του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών τον Μάρτιο.
Τουρκική οργή για την απόφαση
Η έγκριση του νομοσχεδίου από την Εθνοσυνέλευση είχε προκαλέσει την οργίλη αντίδραση της Τουρκίας, η οποία έχει απειλήσει τη Γαλλία με αντίποινα σε περίπτωση που κυρωθεί ο νόμος.
Στην πρώτη του αντίδραση, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας Σαντουλάχ Εργκίν χαρακτήρισε τη σημερινή απόφαση της γαλλικής Γερουσίας ως "πλήρης έλλειψη σεβασμού" από μέρους της Γαλλίας στη χώρα του.
Μιλώντας στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk και με δεδομένη την απόφαση της γαλλικής γερουσίας, ο Εργκίν είπε πως το νομοσχέδιο "δεν έχει ισχύ".
"Καταδικάζουμε έντονα την καθόλα προβληματική αυτή απόφαση που συνιστά υπόδειγμα ανευθυνότητας και δηλώνουμε ότι θα εκφράσουμε σε κάθε επίπεδο την αντίδρασή μας προς αυτήν" αναφέρεται σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για την απόφαση της γαλλικής γερουσίας σχετικά με το νομοσχέδιο περί γενοκτονιών.
Στην ανακοίνωση αφήνεται να εννοηθεί ότι η 'Αγκυρα θα περιμένει την ολοκλήρωση της διαδικασίας, δηλαδή την έγκριση του νομοσχεδίου από τον Πρόεδρο Σαρκοζί.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου