Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΕΜΙΣΕ Η ΛΕΜΕΣΟΣ...ΑΠΟ ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ


Φωτογραφία για Γέμισε η Λεμεσός...από τσιπούρες
Εκατοντάδες ψαράδες επαγγελματίες και ερασιτέχνες έπιασαν τα παράλια της Λεμεσού για να ψαρέψουν τις τσιπούρες που διέφυγαν κατόπιν δολιοφθοράς από κλωβό ιχθυοτροφείου. Άλλοι με καλάμια και άλλοι με βάρκες άρχισαν το ψάρεμα.

Ελεύθερες στη θάλασσα κυκλοφορούν χιλιάδες τσιπούρες, που διέφυγαν από...

... κλωβό ιχθυοτροφείου, που βρίσκεται στην θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Ακτής του Κυβερνήτη.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Τμήματος Αλιείας κ. Λοίζο Λοϊζίδη, έγινε καταγγελία στην Αστυνομία για δολιοφθορά. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις σκόπιμα σχίστηκε από αγνώστους το δίχτυ του κλωβού για να διαφύγουν τσιπούρες, μέσου βάρους περίπου μισού κιλού.

Ο παραπονούμενος ιδιοκτήτης εκτιμά πως η ζημιά που έχει υποστεί ανέρχεται σε 350 χιλιάδες ευρώ, για την οποία δεν υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη.

Το νέο πως στη θάλασσα βρίσκονται ελεύθερες περισσότερες από 140 χιλιάδες τσιπούρες, «σήμανε συναγερμό» για τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες ψαράδες και ήδη τα παράλια της Λεμεσού μέχρι και την Ακτή του Κυβερνήτη, συνέρρευσαν εκατοντάδες πλεούμενα, όπως και άτομα με τα καλάμια τους. Οπως διαβάζουμε στον "Φιλελεύθερο|, ερασιτέχνης ψαράς περιέγραφε κι επεισόδιο που προκλήθηκε για τη διεκδίκηση μιας ...εύκολης τσιπούρας, που έπεσε στα ρηχά.


Tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου