Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΕΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ:ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ...


      ...την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου
Την πραγματοποίηση 24ωρης γενικής απεργίας την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση. Τα συνδικάτα διοργανώνουν... συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως στις 11 το πρωί της ίδιας ημέρας.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, η απεργία προκηρύχθηκε ...

...«μπροστά στις δυσμενείς εξελίξεις, όπως διαμορφώνονται μετά τις νέες προκλητικές απαιτήσεις των τροϊκανών για ισοπεδωτικές παρεμβάσεις στα εργασιακά και στα ασφαλιστικά ζητήματα».

«Προειδοποιούμε την Κυβέρνηση να μη αποτολμήσει να κάνει πράξη τις απαράδεκτες απαιτήσεις των δανειστών», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση και συμπληρώνεται: «Απορρίπτουμε κατηγορηματικά την κυβερνητική παρέμβαση για νομοθετική ρύθμιση των κατώτατων μισθών και ημερομισθίων στον ιδιωτικό τομέα, την κατάργηση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, τις προθέσεις κατ' εντολή των δανειστών για μείωση των αποζημιώσεων, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, κατάργηση στην ουσία κάθε εργατικού δικαιώματος που έχει απομείνει».


Η ΓΣΕΕ σημειώνει ακόμη ότι απαιτεί και θα αγωνιστεί για να «μη συνεχιστεί η πολιτική εξαθλίωσης που έχει συνθλίψει την ελληνική κοινωνία, έχει οδηγήσει σε δραματική αύξηση της ανεργίας και σπρώχνει σε όλο και μεγαλύτερη ύφεση και αδιέξοδα την ελληνική οικονομία».

Σε προειδοποιητικό τόνο ξεκαθαρίζει επίσης ότι «όσο οι δανειστές εμμένουν στην εφαρμογή αδιέξοδων πολιτικών και η κυβέρνηση αποδέχεται την εξαθλίωση μισθωτών και συνταξιούχων, τόσο θα εντείνεται ο αγώνας των συνδικάτων» και συμπληρώνει ότι «η στοχοποίηση αποκλειστικά του κόσμου της μισθωτής εργασίας και των συνταξιούχων πρέπει να λάβει οριστικό τέλος. Αυτό είναι απαίτηση ολόκληρης της κοινωνίας».

Τέλος, η Συνομοσπονδία προαναγγέλλει ότι «θα συνεχίσει και θα κλιμακώσει τον αγώνα για την ακύρωση των καταστροφικών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών των μνημονίων με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις και άλλες δράσεις στο προσεχές διάστημα» και ειδικά όταν τα νέα μέτρα έλθουν προς ψήφιση στη Βουλή.
Tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου