Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΧΑΣΤΟΥΚΙ" ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ!

Δημοσκόπηση "χαστούκι" για το ΠΑΣΟΚΤο ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ αλλά και την ουτοπία της αυτοδύναμης κυβέρνησης επιβεβαίωσε νέα δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε από την Alco και προβλήθηκε από το Kontra Channel.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ...


...21,4%, έχοντας διαφορά 8,5 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ (12,9%). Ακολουθούν ΚΚΕ 9,3%, Δημοκρατική Αριστερά 6,9%, ΣΥΡΙΖΑ 6%, ΛΑΟΣ 5%, Οικολόγοι 3,2%, Δημοκρατική Συμμαχία 2,5% ενώ οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 28,4%.

Διχασμένη η κοινωνία για το χρόνο των εκλογών

Μοιρασμένες είναι οι απόψεις για την ημερομηνία των εκλογών και το χρόνο ζωής της παρούσας κυβέρνησης.

Ένας στους τέσσερις (40%) υποστηρίζει ότι πρέπει να γίνουν εκλογές όποτε το επιτρέψουν οι οικονομικές συνθήκες, ενώ το 37% των ερωτηθέντων θέλουν να τηρηθεί η συμφωνία των κομμάτων που απαρτίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου και οι εκλογές να γίνουν κοντά στις 19 Φεβρουαρίου.

Την ίδια ώρα, ένας στους δέκα (11%) θεωρεί ότι οι εκλογές πρέπει να διεξαχθούν μόλις εγκριθεί η δανειακή σύμβαση και η 6η δόση, ενώ ίδιο περίπου ποσοστό (12%) δηλώνει αναποφάσιστο.

Προβάδισμα Βενιζέλου για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ

Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος συγκεντρώνει τις περισσότερες προτιμήσεις στο ερώτημα για το νέο ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, με τον Ανδρέα Λοβέρδο να ακολουθεί και τον Γιώργο Παπανδρέου να είναι τρίτος στις προτιμήσεις.

Ο κ. Βενιζέλος συγκεντρώνει το 20% των ερωτηθέντων, ενώ από κοντά ακολουθεί και ο Ανδρέας Λοβέρδος (16%). Ακολουθούν οι Γιώργος Παπανδρέου (11%), Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (5%) και Άννα Διαμανατοπούλου (3%).

Την ίδια ώρα, το 55% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν πως θα υπάρξει διάσπαση αν ο Γ. Παπανδρέου παραμείνει στην προεδρία του κόμματος. 
Star.gr
Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου